Susijumala

Australian avointen loppusuoralle

Melbournen armottomassa helteessä on naisten kaksinpelin puolivälierät saatu päätökseen. Yllätyksiä mahtuu joukkoon aina muutama, ja niin tälläkin kertaa. Heti alkumetreillä australialaisyleisö varmasti pettyi Samantha Stosurin pudottua jo 1. kierroksella. Toinen selkeä alisuorittaja oli venäläinen, 7. sijoitettu Vera Zvonareva hävittyään jo kolmannella kierroksella.

Tuohon kolmannen kierroksen otteluun liittyy myös ylisuorittajia. Sijoittamaton Ekaterina Makarova nimittäin lähetti laulukuoroon Zvonarevan lisäksi myös 2. kierroksen ottelussaan sijoitetun virolaisen Kaia Kanepin ja 4. kierroksella kisojen huiliporukkaan pääsi itse Serena Williams, myös sijoitettuna pelaajana. Luvut olivat lisäksi hyvin tylyt kaiken voittaneelle Williamsille. Makarova voitti ottelun 6-2, 6-3.

Toinen positiivinen suorittaja oli italialainen Sara Errani, joka niinikään sijoittamattomana pelaajana ja italian nelospelaajana lähti kampeamaan tietään aina puolivälieriin asti. Yksi ennakkosuosikeista, toiseksi sijoitettu Petra Kvitova lopetti kuitenkin kahden tunnin ottelun jälkeen hyvin taistelleen Erranin palkkasekkiä kuittaamaan. Errani näytti tuossa viimeiseksi jäänessään kaksinpelin ottelussaan väsyneeltä, mutta taisteli silti ansiokkaasti. Pitää toki mainita, että Erranin tie puolivälieriin oli vähän tasoitetumpi. Ansiota toki lisää se, että nelinpelissä hän on edelleen mukana, joten otteluita kertyy valtava määrä.

Ennakkoon odottamani pudotus tapahtui - ja samalla kaksi kärpästä yhdellä kertaa. Listaykkönen, Tanskan Caroline Wozniacki putosi kisoista puolivälierässä Belgian Kim Clijstersille. Samalla kertaa myös listaykkösen paikka haihtuu seuraavaksi julkaistavalla listalla.

Välierissä ovat eittämättä pelkästään odotettuja huippuja. Clijsters on toki sijoitettu "vasta" yhdenneksitoista, mutta hänen sijansa on vajonnut hieman loukkaantumisten vuoksi. Välieräparit ovat Azarenka-Clijsters ja Kvitova-Sharapova. Molemmista välieristä sopii odottaa hyvätasoisia kamppailuja. Ensimmäinen välierä on ehkä hieman taktisempaa peliä toisen välieräparin luvatessa armotonta kyytiä pallolle. Näin loppuottelusta tulee näiden kahden suuntauksen välinen koitos, ja mikäli Azarenka ja Sharapova loppuotteluun yltävät eivät penkkijännärin korvatkaan selviä helpolla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Ilkka Järvelä

Finaaliin siis Sharapova ja Azarenka. Pelaavat yöllä niin ei noita jaksa katsella. Milloinkas tuo finaali käynnistyy, voisi ehkä katsella. Vaikuttaa vähän siltä että viime aikoina Eurosport ei juuri muuta ole edes näyttänyt kuin noita Australian avoimia.

Pentti Järvi

Eurosport1 näyttää naisten finaalin klo 10:30 lauantaina ja miesten finaalin samaan aikaan sunnuntaina Suomen aikaa. Kellä vain mahdollista, suosittelen ruotsalaisia selostajia (siis riikinruotsalaisia).

Eurosport näyttää myös kiitettävästi alppilajeja, ampumahiihtoa, mäkihyppyä,maastohiihtoa, African Cup-jalkapalloa, taitoluisteluakin.

Ilkka Järvelä

Kiitos tiedosta Pentti. Tyydyn kuitenkin suomiselostukseen, kielitaitoni ruotsin osalta ei ole kyllin vahvaa.

Eurospotilla on kaikkea kivaa, mainitsemiesi lisäksi myös sellaisia vähän tuntemattomampia lajeja joita on kuitenkin mukava seurata. Kuten snooker, darts, pokeri, curlingnkin joskus (siis on kiinnostava mutta näkyy vain harvoin). Ja koitinpa seurata jopa kelkkailua, tosin selostus ei oikein antanut mulle niin paljoa että olisin siihen innostunut. Selostaja kertoi miten kukin kelkkailija oli pärjännyt aiemmin ja luki väliajat jotka näkyi ruudussa.

Pentti Järvi

Heh, siitä ei ole kauan kun suomalaiset jääkiekkoselostajat luettelivat pelaajien nimet, numerot, iän, seurat ym. eivätkä koko kentällistä ehtineetkään luetella kun oli jo vaihdon aika.

Nyt on menty toiseen äärimmäisyyteen eli yritetään matkia Antero Mertarantaa jopa äänenpainoa myöten.

Luonnollisella äänellään selostavat ampumahiihtoa. Toinen on Kaisa Mäkäräisen valmentaja, Punkkinen muistaakseni.

Puheenaiheeseen liittyvää